Sanat

👉NG

Dünya Sanat Günü - 15 Nisan

Dünya Sanat Günü, her yıl Nisan ayının 15. günü kutlanan, sanat etkinlikleri düzenlenip cadde ve sokakların sanat eserleri ile süslendiği bir gün olarak kabul edilir. 2012 yılı itibarıyla kutlanmaya başlanmıştır. 

Türk sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam, International Associaitions of Art (IAA), (Uluslararası Sanat Derneği)'ın 2011 yılında Meksika'da yapılan genel kuruluna Türkiye temsilcisi olarak katılmıştır. Baykam, toplantıda Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını önerdi. Bu öneri çoğunluk oyu alarak, her yıl 15 Nisan tarihinde World Art Day (WAD) olarak kutlanılması kararı alındı.

Kısaca Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'da artık Dünya Sanat Günü kutlanır.


Günümüzde koronavirüs sebebiyle evlerimizden dışarı çıkmamız oldukça tehlikeli bu yüzden evlerimizden katılabileceğimiz birkaç etkinliği aşağıya bırakıyorum.

Google Arts & Culture 

Video sanatının öncü isimlerinden Bill Viola'nın İstanbul'daki ilk kişisel sergisi olan sergi, Google Arts & Culture platformu üzerinden izlenebilecek. Borusan Contemporary'de 13 Eylül'e kadar sergilenmeye devam edecek serginin online gösteriminde sanatseverler, sergi alanlarını gezebilecek ve eserleri inceleyerek sanatçının üretimi hakkında ayrıntılı bilgiye erişebilecekler.
Link için buraya tıklayın.

Wallace Hartley Onur Ödülleri

Dünya Sanat Günü, 2012’den beri dünyada sayısız ülkede artarak kutlanıyor. UPSD de bu kutlamalara, yaptığı etkinliklerle birlikte her sene verdiği Dünya Sanat Günü Ödülleri ile de katılıyor.

Dünya Sanat Günü ‘Wallace Hartley’ Onur Ödülleri, 15 Nisan Çarşamba (bugün), saat 20.00’den itibaren Bedri Baykam’ın resmi Instagram hesabı @bedribaykam’dan canlı yayınla izleyicilerle buluşacak.



Kaynakça:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sanat

Spor

Sanat