Spor

 👉YK

Cep Telefonu Atma Sporu 


Nasıl Oynanır Amaç Nedir ? 

Bu ilginç sporda yarışmacıların amacı eski telefonları en uzağa fırlatmaktır. 

Yarışma Fikri Nereden Doğdu? 

Yarışmanın organizatörü olan Fin Fennolingu  şirketinin açıklamasında, Finlandiya'daki binlerce gölün cep telefonlarıyla dolu olduğu ve kullanılmış cep telefonlarının zehirli atık haline geldiği belirtiliyor.Ve yarışma fikri bu yüzden doğuyor.


İlk Kez Nerede , Ne Zaman Yapıldı ,Ödül Nedir  ?

2000 yılında Finlandiya’da ilk kez yapıldığında bir furya haline gelen cep telefonu atma, 2004 yılında uluslararası çapta bir şampiyonaya dönüştü. Her yıl farklı ülkelerden yüzlerce asabi telefon kullanıcısının katıldığı müsabakalarda, telefonunu en uzağa fırlatan yarışmacıya yeni bir cep telefonu hediye ediliyor.



Kategorileri Nelerdir ?

Cep telefonu atma, aradan geçen yıllar içerisinde farklı kurallara ve kategorilere sahip olmaya başladı. Şu an sporcular dört farklı kategoride yarışabiliyor. Geleneksel kategoride omuz ve kol gücü kullanılıyor. Freestyle olarak adlandırılan kategoride yarışmacılar telefonu istedikleri biçimde fırlatabiliyor. Takım yarışlarında ise 3’er kişilik takımlar yarışıyor. Yarışmanın son kategorisi ise çocuklar için, 12 yaş ve altı çocukların yarıştığı bu kategoride geleneksel metot kullanılıyor. 


Rekor Kimdedir Ve Ne Kadardır ?

Dünya rekoru 2012 yılında telefonunu 102 metre 68 cm’ye fırlatan Chris Hughff’a ait. 

Bir Yarışmacının Açıklamaları 

Mühendislik yapan Huotari (38), "Daha önce hiç telefon fırlatmamıştım, ama patates fırlatma yarışmasına katılmıştım. Şaşırtıcı, ama bir patatesi daha uzağa fırlatabiliyorsunuz. Sanırım herkes en az bir kez cep telefonunu fırlatıp atmak istemiştir" dedi.

KAYNAKÇA




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sanat

Spor

Sanat