Sanat

👉NG

Kemanist Hilary Hahn


Hilary Hahn (doğum: 27 Kasım 1979), Grammy ödüllü Amerikalı keman virtüözü. İlgi alanı daha çok solo performanslara yönelik olsa da oda müziği de icra etmektedir.


Büyükannesi, Almanya'nın Bad Dürkheim bölgesindendir, kendisi ise Virginia'da doğmuştur. Eğitimine üç yaşındayken Peabody Enstitüsü'nde başlamıştır. On yaşındayken ise Philadelphia'daki Curtis Müzik Enstitüsü'ne kabul edilmiştir. 1991'de Baltimore Senfoni Orkestrası'yla ilk kez sahne almıştır. Hahn, ilk müzik anlaşmasını 1996'da Sony Müzik'le yapmıştır. Curtis Müzik Enstitüsü'nden 1999 yılında B.M. (Bachelor of Music) derecesiyle mezun olmuştur.


Hilary Hahn'ın birkaç performansına buradan ulaşabilirsiniz: 

👉https://youtu.be/J0w0t4Qn6LY

👉https://youtu.be/6qOXw5ySxpQ

👉https://youtu.be/SDwKJ6bBXEA

👉https://youtu.be/KDJ6Wbzgy3E

👉https://youtu.be/96ut0ZIpnlc



Dünyanın her yerinde hem önde gelen orkestralar ve şeflerle solist hem de resitalist olarak sahne almış, ayrıca çağdaş müziğin bir şampiyonu olarak ün kazanmıştır.


Hahn, çok sayıda ödülün ve takdirin sahibidir. 2001'de Time dergisi tarafından “Amerika'nın En İyi Genç Klasik Müzisyeni” seçildi ve 2010'da Conan O'Brien ile The Tonight Show'da yer aldı 2014 yılında Hahn, Glashütte Özgün Müzik Festivali Ödülü'ne layık görüldü; ödül parasını Philadelphia müzik eğitimi kar amacı gütmeyen Project 440'a bağışladı. Aynı zamanda dört yazını tam kapsamlı Almanca, Fransızca ve Japonca dil programlarında geçirdiği Middlebury College'dan ve burada Ball State Üniversitesi'nden fahri doktora unvanları da var, onun adına üç burs.


2001 ve 2008 yıllarında Grammy'de "Orkestra Eşliğinde En İyi Solo Performans" ödüllerinin yanı sıra çok sayıda Diapason ödülünü kucaklamıştı.


Hahn'ın 2018-19 sezonu, müzik hayatının değişmez bir parçası olan Bach'ın müziği etrafında dönüyordu. On yaşında Curtis Müzik Enstitüsü'ne kabulünün ardından, Hahn neredeyse her dersin bir bölümünü solo Bach'a ayırdı; 17 yaşında , Bach'ın solo keman için yaptığı zirve çalışmalarından oluşan Hilary Hahn Plays Bach ile ilk kayıtlarını yaptı Ekim 2018'de, hayranların ve eleştirmenlerin yirmi yıllık beklentisinin ardından aynı parçalardan geri kalan üçünü çıkardı ve bu müzikle ilişkisini dünya çapında bir solo Bach resital turuyla tam bir çember haline getirdi.

Hevesli ve erken bir blog yazarı olan Hahn, web sitesinde 2002 yılına kadar uzanan çeşitli orijinal yazılara ev sahipliği yapıyor. Dünyanın dört bir yanındaki seyahatlerinden bir dizi kişisel güncelleme olan "Yoldan Kartpostallar" özelliği, bir yıl boyunca süren bir kartpostaldan gelişti. üçüncü sınıflardan oluşan bir sınıfla başladığı proje. Ayrıca ana akım medyada müzik üzerine makaleler yayınladı ve 6 Partitas etrafında bir mini-video-masterclass serisi oluşturdu.

Son zamanlarda Hahn, klasik performanstaki geleneksel engelleri ortadan kaldırmayı amaçlayan iki yeni projeye öncülük etti. Hahn, Instagram tabanlı uygulama girişimi olan #100daysofpractice aracılığıyla, tipik olarak zorlu ve izole edici uygulama sürecini topluluk odaklı, sanatsal gelişimin sosyal kutlamasına dönüştürmeyi hedefliyor.

Hahn ayrıca bir dizi klasik olmayan prodüksiyona katıldı. The Village'ın Oscar adayı film müziğinde yer aldı ve alt-rock grubunun iki plakta işbirliği yaptı ... Ve You Will Know Us By The Trail of Dead, Tom Brosseau'nun Grand Forks albümünde ve turnede folk-rock şarkıcısı-söz yazarı Josh Ritter. Hahn 2012 yılında, yoğun bir geliştirme döneminin ardından deneysel olarak hazırlanmış piyanist Hauschka ile serbest doğaçlama projesi olan Silfra'yı başlattı.





Kaynakça:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sanat

Spor

Sanat