Sanat

👉NG 

Fotoğrafçı Dr. Nicholas Roemmelt


Dr. Nicholas Roemmelt, aslında bir fotoğrafçı olmanın dışında, kendi özel kliniğinde dişçilik yapan bir diş doktorudur. Onun bu fotoğrafçılık tutkusu, sadece doğup büyüdüğü ülke olan Almanya’nın güzellikleri ile sınırlı kalmamış ve bütün evreni gezerek büyüleyici anları resmetmeyi başarmasını sağlamıştır. Bir vahşi yaşam ve manzara fotoğrafçılığından öte Dr. Nicholas Roemmelt, kuzey ışıklarının güzelliğini de farklı bir boyuta taşımayı başarmıştır.


Otodidaktik ve hevesli dağcı, ana odağını "yıldız peyzajı"na, yani yıldız manzara fotoğrafçılığına koyar. Nicholas, bu özel fotoğraf türü için uluslararası tanınırlık kazanan ilk kişilerden biriydi. Sık sık soğuk gecede doğru anı yakalamaya çalışarak saatler geçirir. Ancak etkileyici çekimlerinden de anlaşılacağı gibi, beklemeye değer.

Yıldızların ve manzaraların fotoğrafları dünya çapında tanındı ve ödüller aldı.


Sleeklens adlı şirketin Dr. Nicholas Roemmelt ile yaptığı röportaja ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


Ayrıca Roemmelt'in çektiği fotoğrafları, yazdığı kitapları, kendine ait biyografisini ve birçok şeyi daha paylaştığı kendi sitesi de bulunmakta.


"Açık havada olmak, şu andan başka hiçbir şeyin önemli olmadığı doğanın bir parçası olmanın mümkün olması demektir. Bence doğanın muazzam güzelliği, gelecek nesiller için korumamız gereken en değerli armağandır." Fotoğraf çekmek "benim yolumdur. yaşadıklarımdan bazılarını eve getirmenin yanı sıra insanlara korunmaya değer o kırılgan sihirden bir şeyler göstermeyi mümkün kılıyor." -Dr. Nicholas Roemmelt



Kaynakça:

https://www.venture.photography/bio

https://www.venture.photography/home

https://paratic.com/dunyanin-en-iyi-panoramik-fotografcilari/

https://www.theheatcompany.com/en-gb/ambassadors/dr.-nicholas-roemmelt#:~:text=Nicholas%20Roemmelt%20lives%20in%20Tyrol,%2C%20i.e.%20star%2Dlandscape%20photography.

https://sleeklens.com/photographer-spotlight-interview-nicholas-roemmelt/

https://www.venture.photography/personal-favorites




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sanat

Spor

Sanat